Hundtricket

Har du någonsin hört halas om hundtricket? Termen kanske mest känns igen från den svenska filmen med samma namn som kom ut på biograferna under 2002. I huvudrollerna såg vi inga mindre än Linus Wahlgren, Josephine Bornebusch och Alexander Skarsgård och filmen handlade i huvudsak om Simon (Wahlgren) som genom att låna en liten söt hund att gå ut med försöker att skaffa sig en tjej.

Efter att filmen kom ut och gjorde den succé som den gjorde så var det många som försökte sig på att hitta kärleken på just detta sätt. En del lyckades, medans andra inte gjorde det. Hundtricket blev i och med detta en folklig term som de flesta idag känner till. I Frankrike gjordes till och med en mindre studie kring om teorin verkligen funkade eller inte. Man provade hundtricket i en mängd olika scenarion, där det gällde att skapa en romantisk kontakt men även andra vardagliga saker. Där kom man bland annat fram till att en kille som ber om en tjejs telefonnummer har större chans att få det om han har en hund med sig. Vad det är som gör att det är just såhär är svårt att säga, men många anser att hundägare i allmänhet är öppnare för att konversera med andra som de träffar på när de är ute.

Vill man inte använda sig utav hundtricket för att hitta den rätta, så finns det självklart en mängd andra vägar som man kan gå. En utav de idag vanligaste är faktiskt att hitta kärleken över nätet. Allt fler par träffar varandra just på det här sättet och det stora utbudet av dejtingsajter har vi att tacka för detta. Idag finns det sidor som är specifikt inriktade mot en typ utav personer, medans andra är mer allmänna och då har en större bas utav medlemmar. Till exempel finns det dejtingsajter för de som är veganer, har ett starkt intresse utav träning eller har barn sedan tidigare. Om du har vissa krav som är väldigt viktiga för dig hos en framtida partner kan det vara värt att titta noggrannare på dessa mer specifika sidor. Annars fungerar det mer än väl att registrera sig hos någon utav de större sajterna. Som medlem kan du sedan göra sökningar på specifika saker för att hinna personer som stämmer in på dina preferenser. En del sajter hjälper dig till och med med detta, genom att para ihop dig med personer som har en liknande profil som din.